Град: с. Буйново
Празник: Великден
Дати: 1 Април - 31 Май 2012
Уеб сайт: Къща за гости "Орлец
Цена: 15 лв.
Посещения:

Предложение от Къща за гости "Орлец:

Къща за гости "Орлец" се намира в родопското село Буйново разположено по горното течение на едноименната река. От Ягодинска пещера част от стоте национални туристически обекта на България до селото се достига по асфалтиран път минаващ през Буйновско ждрело. Разкриващата се оттам гледка е очарователна. Малката река лакатуши сред тучни ливади, покрити с пъстри килими от цветя,а околните била с обширни вековни гори. Река Буйновска предоставя чудесна условия за пъстървов риболов, а бреговете й са предпочитано място за разходки и пикник.Построени са няколко чевермеджийници с всички удобства за прготвяне на барбекю.

Съчетанието от чистия планински въздух, мек климат и излючително гостоприемство и топлота на местните жители е една невероятна възможност за почивка и отмора.

В село Буйново Вие наистина ще откриете очарованието на пешеходния туризъм, защото именно тук можете да посетите най-дивните гори и била на Родопа планина.
Шест живописни екопътеки - различна степен на трудност, ще разкрият пред очите Ви прелестите на прочутите Буйновско и Триградско ждрело, причудливи пещери "Ягодинска пещера" ,  "Дяволско гърло", ”Харамйска”  мистичния връх "Виденец" панорамна площадка „Орлово око” и още куп изненади.
Къща за гости "Орлец" разполагаме 6 спални, 2 двойни стаи и 2 студия. Всяка стая има тераса, собствен санитарен възел, кабелна телевизия и централно парно отопление.
 Къщата разполага с 40 местен ресторант, чевермеджийница и 40 местна лятна градина, аранжирани в типичен родопски стил. Родопски специалитети можете да ядете на много места, но вкуса на оригинала ще усетите най-добре там, където са родени. Предлагат се и хакартерни за района ястия - пататник, клин, пърленки, катми, ястия на пещ. Организираме по ваше желание групови екскурзии до Ягодинската пещера, Дяволското гърло, Триград и останалите абележителности в района. Екипът ни Ви кани да се позабавлявате на велопоход или разходка в планината, да преживеете екстремно удоволствие на офроуд сафари или да се забавлявате на футболното игрище.
На любителите на зимните спортове предлагаме атрактивна скиписта, скигардероб включително осигурена екипировка.